
0523436149
מורן בוגן
פסיכולוגית קלינית מומחית

תחומי התמחות
איך מתחיל טיפול?
קשרים בינאישיים
דיכאון וחרדה
משברי חיים
טראומה ופגיעות מיניות
קשיי ויסות, קשיי קשב
אובדן, מחלה וכאב
הפרעה טורדנית כפייתית
תהליך ההריון, לידה וכניסה להורות
יחסי הורים וילדים
אני מאמינה שעוד לפני הצעד הראשון יש איזה שלב של התבשלות.
זה יכול להיות אובדן או משבר שאתם חווים וכדאי לחשוב עם איש מקצוע איך להתמודד איתו. זה יכול להיות משהו מתמשך שהולך איתכם ומציק לכם. לפעמים זו בעיה ברורה וקל למצוא לה מילים ולפעמים זה משהו שקשה להגדיר, אי שביעות רצון, תחושה בגוף. לפעמים אלו הדילמות בזוגיות או בהורות, הקשרים עם המשפחה, התחושות בעבודה, מצב רוח או החרדה שנראים לנו רגילים אבל אולי יש דרך אחרת להתבונן ולהתמודד איתם?
בכל מקרה, יש שלב שבו אני בודק/ת אם עכשיו זה הרגע המתאים עבורי ואם יש לי את המשאבים כדי לפנות לטיפול.
אני קוראת לשלב הבא ״שלב הזחילה״. שלב הזחילה זה השלב שבו מבררים אפשרויות, למי לפנות ובאיזה מסגרת. תמיד טוב לשמוע המלצה אישית, אם יש אפשרות מוזלת ולקחת בחשבון כמה דחוף לכם להתחיל בטיפול ומהן המגבלות שלכם (מבחינת זמנים, כסף ונגישות). זהו שלב שיכול לקחת מעט זמן או הרבה זמן אבל אני מאמינה שזה השלב הכי קשה.
הצעד הראשון הוא הטלפון, ויש בו איזה התרגשות של התחלה. לפעמים עד שלקחתם את הנשימה וחייגתם, אין מענה באותו הרגע.
במקרה כזה כדאי לשלוח הודעה שפניתם בנוגע לטיפול ואחזור אליכם. בשיחה כדאי להגיד בכמה מילים למה אתם פונים ומה האפשרויות שלכם מבחינת מועדים.
כדאי לקחת פגישה אחת לראות אם אני הכתובת המתאימה ועוד 2-3 פגישות למקד את העבודה המשותפת שלנו. בסוף הפגישה השלישית נקיים שיחת ״סיכום התחלה״ ונחשוב ביחד על המשך המפגשים שלנו. טיפול מתקיים פעם בשבוע, לאורך הזמן שתבחרו כדי לראות ולהרגיש בו שיפור. אעדיף שנפנה לטיפול שעה קבועה בשבוע ואבקש שאם צצה בעיה להגיע תודיעו לי יותר מיום לפני.
אחרי הצעדים הראשונים זה כבר הרבה יותר פשוט ללכת. טיפול הוא בעצם הליכה עם יד תומכת, מישהו שעוצר איתכם לחשוב איתכם עליכם, עד שיהיה לכם כוחות וביטחון להמשיך ללכת לבד.
המלצות לקראת טיפול
-
הפגישה הראשונה היא פגישת היכרות ובדיקת התאמה לשני הצדדים. שימו את הציפיות וההתלבטויות שלכם על השולחן. תרשו לעצמכם לחשוב בקול אם אני אוכל לעזור לכם.
-
קחו כשלוש פגישות לראות אם מתאים לכם. אם יש לכם תחושה נעימה איתי, בחדר, בסיטואציה. חשבו יחד איתי מהם מוקדי העבודה שלנו ואיך לנו להתחיל לעבוד יחד.
-
אם כן, תנו לעצמכם זמן להרגיש שמשהו מתרחש. לתהליך צריך זמן. שינויים מתרחשים על פרק זמן ואז גם כדאי לנשום טיפטיפה לתוכם. לדעתי זה השלב שבו אנו באמת מרשים לעצמנו להיות בטיפול.
-
תרשו לעצכם לשאול אותי שאלות. גם אם לא לכולן יהיו תשובות ברורות, השאלות ילמדו אותנו הרבה.
-
כל דבר הוא רלוונטי לטיפול. בעיקר תכנים מהעולם הפנימי, חלומות, זיכרונות, ציורים, מחשבות, תחושות גוף, זיכרונות, יומן, משפט משיר, תמונות, קטעי מוזיקה. אשמח שתחלקו איתי כל דבר שעושה לכם להרגיש.
-
חישפו בטיפול כל רגש או תחושה שלכם בסיטואציה. אם התעצבנתם, התאכזבתם, התרגשתם, הנחתם, או כל דבר אחר. בטאו את הציפיות שלכם, ממה אתם חוששים או איך אתם מרגישים בגוף עם מה שנאמר לכם. הרשו לעצמכם להביע כל מחשבה בקשר אליי או לקשר שנרקם בינינו. רגשות כאלו טבעי שיעלו בטיפול והם חלק בלתי נפרד ממנו.
-
זו הזדמנות להכיר את עצמכם, ללטש את ליבכם וזו מתנה לעצמכם.
-
כשאתם מרגישים שהשלמתם מה שרציתם, מיציתם או כבר לא זקוקים לטיפול דברו על זה בטיפול. אל תשארו מתוך אינרציה, תאפשרו לעצמכם להגדיר מטרות חדשות, לשנות, להיפרד ולחזור אם וכשתרצו בכך. דלתי וליבי יהיו פתוחים לכל התייעצות שתרצו בעתיד.